dinsdag 18 mei 2010

Zion



Hoi allemaal,

hier zijn we weer met een nieuw verhaal. Vandaag zijn we na het ontbijt en douchen naar Zion national park geweest. Onderweg nog een poging gedaan om 2 caches te vinden maar ze lagen op zulke rotplekken dat we ze niet konden vinden. Het heeft me wel een nieuw shirt gekost want ik ging onder prikkeldraad doorkruipen en bleef daar aan hangen, gevolg, flink gat erin... Grrrrr. De andere lag heel erg hoog en we durfden geen van beide zo hoog te gaan klimmen want je moet ook weer terug en daar hadden we ons gisteren ook al op verkeken. Toen waren we zo hoog geklommen dat we op onze kont naar beneden moesten, hahahaha.

Maar goed, na het mislukte cachen zijn we dus naar Zion gegaan, daar aangekomen kregen we instructies om verder te rijden, we zouden 2 tunnels tegen gaan komen, de eerste mochten we zelf doorheen, de tweede moest onder escorte omdat het een erg smalle tunnel was en onze brede camper kon er niet in met tegenliggend verkeer, in zo'n geval houden ze dan het tegenliggend verkeer tegen zodat de campers erdoorheen kunnen rijden. Daarna kwamen we in het park zelf en hebben verder de shuttle bus genomen. Ook hier was het weer erg mooi maar wel heeel erg anders dan de andere canyons. Deze bekijk je nml vanaf de onderkant wat toch wel een heel ander beeld geeft dan wanneer je het van bovenaf bekijkt zoals de Grand Canyon en Bryce. We vonden het wel mooi maar omdat je het totaal overzicht mist was het toch wel minder dan de andere Canyons. We hebben ook beduidend minder foto's gemaakt hier.
Na het bezoek aan Zion zijn we verder gaan rijden naar Las Vegas waar we om ca 17u aankomen met alweer een uur tijdverschil ten opzichte van waar we vandaan kwamen, je wordt hier echt gek van het steeds weer goed zetten van je horloge. We staan op een camping midden in Vegas zelf, we kunnen zo de welbekende Strip oplopen. Het was wel een avontuur om met de camper Vegas in te rijden, wat een drukte, 6 rijbanen aan elke kant, je weet niet waar je moet kijken maar gelukkig komen we er heelhuids doorheen. We hebben net lekker gegeten, gedouched en gaan zo maar eens Las Vegas in. Morgen blijven we de hele dag nog hier en donderdag rijden we dan verder via Death Valley naar Yosemite National Park.

morgen meer........................

2 opmerkingen:

  1. En weer een leuk verhaal! Jullie maken wel veel mee daar in het Wilde Westen. En dan Las Vegas, de wereld in het klein. Met piramides, een eifeltoren, megagrote fonteinen en schitterende shows. Ja dat moet genieten zijn daar.

    Waag maar lekker een gokje in Ceasar's Palace! En natuurlijk een keertje trouwen bij Elvis in een weddingchapel. Jaja, VIVA LAS VEGAS!!! om met de woorden van Elvis te spreken.

    Veel liefs vanuit een lekker zonnig Tilburg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie jullie al op jullie kont naar benee glijden na een wat te hoge klim! Haha!

    Wat een avonturen maken jullie mee! 1 Week weg en al zoveel gezien en gedaan! Gaaaaaaaaaf!

    Veel plezier in Vegas vandaag nog! Ben benieuwd of jullie daar in't huwelijksbootje stappen........;)

    Liefs en een Kus van hardwerkende mensen uit Apeldoorn die vreselijk jaloers zijn op jullie

    BeantwoordenVerwijderen