zaterdag 29 mei 2010

Los Angeles en Hollywood





Zaterdag 29 mei
Vandaag is Los Angeles ons doel, we vertrekken na het ochtendritueel en het is ongeveer 40 minuten rijden. Aangekomen in LA rijden we eerst een poos rond op zoek naar Beverly hills, uiteindelijk vinden we ze wel maar waar wonen nou die sterren? Er staan zat kasten van huizen maar we weten niet wie waar woont en komen ook geen bekendheid in het wild tegen. Vervolgens rijden we in deze drukke stad verder naar Hollywood, we vinden uiteindelijk na lang zoeken een parkeerplek waar we onze camper neer mogen zetten maar wel voor de hoge prijs van $30,00 omdat we meerdere plekken nodig hebben. Maar goed, je moet dat bakbeest toch een keer kwijt als je nog iets wilt zien dus we doen het maar. We lopen Hollywood Boulevard op waar we even lekker op een terras gaan zitten mensen kijken, daarna lopen we verder naar de walk of fame. We kopen nog wat souvenirtjes en gaan terug naar de camper om naar het bekende Hollywood sign te gaan zoeken. We rijden een paar keer hetzelfde stuk snelweg heen en terug maar komen er niet, uiteindelijk maar eens bij een benzine station gaan vragen en daar wijzen ze ons de weg. Het valt niet mee om er te komen met de camper, LA is duidelijk niet bedoeld voor campers, maar we komen er en maken wat foto’s om daarna LA te verlaten want meer dan Hollywood heeft de stad eigenlijk niet te bieden. Het is gewoon een enorm grote, drukke , overbevolkte stad die verder niet echt bezienswaardigheden heeft. Ja de Universal studio’s maar om daar naar binnen te mogen moet je maar liefst $70,00 pp neertellen en dat hebben we er niet voor over. Wat een drukte op de weg, 6 rijbanen naast elkaar en nog dikke files. We komen rond 17u aan bij een KOA camping bij Banning en installeren ons daar. Nog even een frisse duik in het zwembad en daarna eten. Morgen willen we verder naar Joshua Tree national park. Als we het halen willen we ook nog saguaro national park bij Tuscon bezoeken, maar even kijken of het er nog inzit, nog 3 hele dagen en dan moeten we de camper in gaan leveren. Dan is het mooi geweest en hebben we heel veel gezien.




1 opmerking:

  1. Hey ik wist niet dat Shrek echt bestond ;-)

    Leuke foto met dat groene geval!

    Ik had wel verwacht dat Hollywood/LA niet echt iets is om daar dagen rond te hangen, maar toch leuk dat jullie dat ook weer hebben gezien. En je staat tenslotte met het meest beroemde naambord op de foto.

    Ik hoop voor jullie dat jullie nog wat natuurschoon kunnen bekijken de komende dagen voordat de camper weer ingeleverd moet worden.

    Feit is dat de afgelopen 3 weken voorbij zijn gevlogen en dat we ondanks dat jullie behoorlijk beginnen te missen. Hopelijk hebben jullie niet al te veel vertraging op de terugweg en landen jullie vrijdagochtend in Nederland. Dan maar proberen zo lang mogelijk op te blijven om de jetlag aan te pakken, want daar gaan jullie denk ik behoorlijk last van krijgen.

    Nou geniet er nog heel even van, want voor je het weet is deze droomreis voorbij en zit je weer in het natte, platte Nederland.

    Liefs, Michael

    BeantwoordenVerwijderen