vrijdag 28 mei 2010

camperen in Amerika





Even een verhaaltje over het camperen in Amerika.
Het is in Amerika allemaal heel anders dan in Europa om te camperen.
De campers en caravans heten om te beginnen RV's (recreational vehicles) en zijn zonder uitzondering stukken groter dan in Europa. De eerste dagen wisten we gewoon niet wat we zagen, complete touringcars met daarachter dan ook nog eens een gewone auto, of aanhanger met motor of quads. De caravans, oftewel trailers, hangen ze niet net als bij ons met een trekhaak achter de auto maar met een speciale adapter wordt die aangesloten op de pick up truck. De afmetingen zijn zoals gezegd enorm en dan hebben ze ook nog zogeheten slide out's, dat is dan een deel wat je kunt uitschuiven om nog meer extra ruimte te creëren, alsof het allemaal al niet groot genoeg is.
Zoals jullie konden lezen waren we een paar dagen geleden uitgenodigd door onze Amerikaanse buren om een kijkje binnen te nemen en het zijn gewoon huizen op wielen.
We dachten dat we er nu wel aan gewend waren en dat het niet meer groter kon dan wat we al gezien hadden maar vanmiddag zagen we er hier op de campground een die maar liefst 54 feet is, dat is 16,5 meter!!! daar lijkt onze camper van 7,7o meter wel een dwergje naast. Het installeren van de camper is veel makkelijker dan in Europa, ze hebben hier op elke campground een kinderlijk eenvoudig systeem om je camper aan te sluiten op de waterleiding , afvoer en electra. je hoeft dus niet net als in Nederland de campertanks eerst te vullen om water te hebben. Dat doe je wel voor onderweg maar op de camping is dat dus niet nodig. Ook je vies watertank hoef je dus niet bij een speciaal punt te gaan legen en ook de wc hoef je niet apart leeg te gaan maken, alles gaat gewoon meteen het riool in. Echt een heel handig systeem. Verder heb je hier ook een agregaat in de camper zodat je ook de magnetron, oven en airco kunt gebruiken als je niet aangesloten bent op de stroom van een camping. Allemaal wel wat luxer en handiger dan in Nederland dus. Ook heeft bijna elke camping bij de kampeerplekken een picknicktafel met banken, een bbq en een firepit om een vuurtje te maken. Verder is elke auto hier een automaat wat ook wel heel erg prettig rijden is, niet schakelen dus alle aandacht op de weg. De wegen zijn in tegenstelling tot onze verwachting over het algemeen wel van erg slechte kwaliteit,vooral vanaf San Francisco, de snelwegen zijn wel erg breed met soms in grote steden wel 10 rijbanen naast elkaar, maar de kwaliteit is ronduit belabberd, soms rammelt alles in de camper van hier tot Tokio en vliegt er wel eens een laatje of zo open. Maar goed alles went en ook de slechte wegen wennen wel. Nog 5 dagen en dan zit het camperen voor ons erop hier in Amerika. Ik ben benieuwd of we nóg een grotere tegenkomen als vandaag maar ik kan het me niet voorstellen.

1 opmerking:

  1. WHAT THE FUCK! Kijk die 2e foto! Wat een minicampertje hebben jullie dan zeg :P Tot ik hoorde hoe lang die van jullie was, en dat is eigenlijk toch ook wel groot voor Nederlandse begrippen, toch?

    Ik vraag me af waarom mensen in campers van 16,5 meter rijden, en of ze dan überhaupt nog wel een huis hebben en hoe dat huis er dan uit ziet ;)

    Geniet nog lekker van de laatste dagen, de tijd is voorbij gevlogen!

    BeantwoordenVerwijderen