maandag 31 mei 2010

Joshua Tree National Park en Saguaro Nat Park








Hoi allemaal, gisteren hadden we geen internet dus vandaag weer een dubbel verhaal.

Zondag 30 mei

Vandaag zijn we naar Joshua Tree National Park geweest. We hadden ons er eigenlijk niks van voorgesteld maar het was werkelijk zooooo prachtig, dit hadden we zeker niet verwacht. We kijken onze ogen uit en kunnen maar niet stoppen met fotograferen. De Joshua tree is geen boom zoals je zou verwachten maar een soort Yuccaplant en en zijn hier ook allerlei beesten. We zien oa een ratelslang en meerdere kangeroe ratten, erg grappige beestjes om te zien. Na het bezoek aan Joshua Tree gaan we verder richting Tucson, we vinden een KOA campground bij Blythe. We installeren ons op deze camping die heel mooi gelegen is aan de coloradoriver en gaan meteen even lekker zwemmen. Het blijkt een camping waar veel jeugdige watersporters komen en het is er niet echt rustig. Een stelletje patsers allemaal zijn het hier met hun grote speedboten en jetski’s en overal gettoblasters. Maar het is maar voor één nachtje dus dat houden we wel vol. Het is vandaag echt snikheet en nu nog, het was dik 40 graden, wat een verschil met een paar dagen geleden, toen hadden we nog vorst en moest de kachel aan, nu zijn we heel blij met de airco in de camper, anders was het binnen niet te harden. Morgen gaan we door naar Tuscon.




Maandag 31 mei

Vandaag waren we al om 6 uur wakker vanwege de hitte. Omdat de airco nogal herrie maakt hadden we die uitgezet toen we naar bed gingen. We staan dus maar op nu we toch wakker zijn, dan zijn we ook lekker vroeg op pad- Om 7.45u rijden we de camping al af, en dan is het al snikheet, zo rond de 30 graden, dat beloofd wat voor vandaag. We rijden richting Tucson waar we Saguaro gaan bezoeken en de old Tuscon studios. Saguaro (Sa waa ro) is een hele grote cactus en in dit park staat het er vol mee. Het is de typische cactus die kenmerkend is voor Arizona. Het is wel apart om ze met zoveel bij elkaar te zien, er zitten echt reuzen tussen van ca 16 meter hoog, deze zijn rond de 200 jaar oud en sommige staan nog in bloei. Jammer dat de bloeitijd eigenlijk net voorbij is. Na het park gaan we naar de old Tucson studio’s waar ooit high chapparel, little house on the prairie en diverse films met oa John Wayne opgenomen zijn. Het is zo’n typisch wild west gebeuren met saloon, postkoets en dat soort dingen. De oude filmsets zijn bewaard gebleven en dat is wel leuk om te zien omdat wij in onze jeugd deze series en films gezien hebben. Het is wel heeeeeel erg heet vandaag dus lang houden we het niet vol buiten, de temperatuur ligt zo dik in de 40 graden in de schaduw. Om 17u sluit het park en gaan we een camping opzoeken, we vinden er een langs de snelweg met een heerlijk zwembad, spa en heerlijk rustig in tegenstelling tot gisteren, wat een weldaad. Na het eten gaan we nog even lekker zwemmen en sluiten de dag af met een glaasje wijn, Nog 2 nachtjes in de camper slapen en dan zit het er op. We hebben alles gezien wat we wilden zien en konden als bonus nog de dingen doen die we vandaag deden, die hadden we niet gepland nml. Het was een prachtige reis maar na 3 weken is het mooi geweest en willen we toch wel waar naar huis. Morgen rijden we naar Phoenix waar we ergens in de buurt van Cruise America zullen overnachten. Dat zal nog een kleine 100 mijl zijn. Woensdag morgen kunnen we dan makkerlijk voor 11uur de camper inleveren en op ons gemak naar het hotel gaan waar we nog zullen overnachten voordat we Donderdag om 6.30u moeten vliegen van Phoenix naar Atlanta en vervolgens naar Amsterdam waar we Vrijdag om 8.30u Nederlandse tijd zullen landen als alles goed is. We hebben dan totaal 3200 miles gereden(ca 5000 km)

Groetjes vanuit Tucson



zaterdag 29 mei 2010

Los Angeles en Hollywood





Zaterdag 29 mei
Vandaag is Los Angeles ons doel, we vertrekken na het ochtendritueel en het is ongeveer 40 minuten rijden. Aangekomen in LA rijden we eerst een poos rond op zoek naar Beverly hills, uiteindelijk vinden we ze wel maar waar wonen nou die sterren? Er staan zat kasten van huizen maar we weten niet wie waar woont en komen ook geen bekendheid in het wild tegen. Vervolgens rijden we in deze drukke stad verder naar Hollywood, we vinden uiteindelijk na lang zoeken een parkeerplek waar we onze camper neer mogen zetten maar wel voor de hoge prijs van $30,00 omdat we meerdere plekken nodig hebben. Maar goed, je moet dat bakbeest toch een keer kwijt als je nog iets wilt zien dus we doen het maar. We lopen Hollywood Boulevard op waar we even lekker op een terras gaan zitten mensen kijken, daarna lopen we verder naar de walk of fame. We kopen nog wat souvenirtjes en gaan terug naar de camper om naar het bekende Hollywood sign te gaan zoeken. We rijden een paar keer hetzelfde stuk snelweg heen en terug maar komen er niet, uiteindelijk maar eens bij een benzine station gaan vragen en daar wijzen ze ons de weg. Het valt niet mee om er te komen met de camper, LA is duidelijk niet bedoeld voor campers, maar we komen er en maken wat foto’s om daarna LA te verlaten want meer dan Hollywood heeft de stad eigenlijk niet te bieden. Het is gewoon een enorm grote, drukke , overbevolkte stad die verder niet echt bezienswaardigheden heeft. Ja de Universal studio’s maar om daar naar binnen te mogen moet je maar liefst $70,00 pp neertellen en dat hebben we er niet voor over. Wat een drukte op de weg, 6 rijbanen naast elkaar en nog dikke files. We komen rond 17u aan bij een KOA camping bij Banning en installeren ons daar. Nog even een frisse duik in het zwembad en daarna eten. Morgen willen we verder naar Joshua Tree national park. Als we het halen willen we ook nog saguaro national park bij Tuscon bezoeken, maar even kijken of het er nog inzit, nog 3 hele dagen en dan moeten we de camper in gaan leveren. Dan is het mooi geweest en hebben we heel veel gezien.




vrijdag 28 mei 2010

camperen in Amerika





Even een verhaaltje over het camperen in Amerika.
Het is in Amerika allemaal heel anders dan in Europa om te camperen.
De campers en caravans heten om te beginnen RV's (recreational vehicles) en zijn zonder uitzondering stukken groter dan in Europa. De eerste dagen wisten we gewoon niet wat we zagen, complete touringcars met daarachter dan ook nog eens een gewone auto, of aanhanger met motor of quads. De caravans, oftewel trailers, hangen ze niet net als bij ons met een trekhaak achter de auto maar met een speciale adapter wordt die aangesloten op de pick up truck. De afmetingen zijn zoals gezegd enorm en dan hebben ze ook nog zogeheten slide out's, dat is dan een deel wat je kunt uitschuiven om nog meer extra ruimte te creëren, alsof het allemaal al niet groot genoeg is.
Zoals jullie konden lezen waren we een paar dagen geleden uitgenodigd door onze Amerikaanse buren om een kijkje binnen te nemen en het zijn gewoon huizen op wielen.
We dachten dat we er nu wel aan gewend waren en dat het niet meer groter kon dan wat we al gezien hadden maar vanmiddag zagen we er hier op de campground een die maar liefst 54 feet is, dat is 16,5 meter!!! daar lijkt onze camper van 7,7o meter wel een dwergje naast. Het installeren van de camper is veel makkelijker dan in Europa, ze hebben hier op elke campground een kinderlijk eenvoudig systeem om je camper aan te sluiten op de waterleiding , afvoer en electra. je hoeft dus niet net als in Nederland de campertanks eerst te vullen om water te hebben. Dat doe je wel voor onderweg maar op de camping is dat dus niet nodig. Ook je vies watertank hoef je dus niet bij een speciaal punt te gaan legen en ook de wc hoef je niet apart leeg te gaan maken, alles gaat gewoon meteen het riool in. Echt een heel handig systeem. Verder heb je hier ook een agregaat in de camper zodat je ook de magnetron, oven en airco kunt gebruiken als je niet aangesloten bent op de stroom van een camping. Allemaal wel wat luxer en handiger dan in Nederland dus. Ook heeft bijna elke camping bij de kampeerplekken een picknicktafel met banken, een bbq en een firepit om een vuurtje te maken. Verder is elke auto hier een automaat wat ook wel heel erg prettig rijden is, niet schakelen dus alle aandacht op de weg. De wegen zijn in tegenstelling tot onze verwachting over het algemeen wel van erg slechte kwaliteit,vooral vanaf San Francisco, de snelwegen zijn wel erg breed met soms in grote steden wel 10 rijbanen naast elkaar, maar de kwaliteit is ronduit belabberd, soms rammelt alles in de camper van hier tot Tokio en vliegt er wel eens een laatje of zo open. Maar goed alles went en ook de slechte wegen wennen wel. Nog 5 dagen en dan zit het camperen voor ons erop hier in Amerika. Ik ben benieuwd of we nóg een grotere tegenkomen als vandaag maar ik kan het me niet voorstellen.

luierdag aan Malibu Beach RV park



Hoi allemaal,

Vandaag een luierdag, niet veel gedaan. Eerst lekker op ons gemak buiten ontbeten, daarna paar uurtjes naar het strand geweest. We hebben daar het strand voor ons alleen, we zien een groep pelikanen en we spotten zelfs een aantal dolfijnen vlakbij de kust, echt supergaaf! Vanmiddag nog een cache vlakbij de campground gedaan en daarna lekker zitten lezen bij de camper. Het weer is prima alleen staat er vanaf vanmiddag ineens wel een stevige wind, jammer. S’avonds lekker gebbqt en nu zitten we nog lekker buiten bij de camper na te genieten.


Omdat er vandaag niet zoveel te melden is zal ik nog een apart blogje maken over het camperen in Amerika.

greeeetzzzz uit de states.

donderdag 27 mei 2010

Malibu



Donderdag 27 mei

Vandaag gaan we verder rijden richting Malibu waar we een dagje willen gaan luieren op het strand. We rijden deels snelweg en deels weer de mooie kustweg en doen onderweg nog een paar caches. We eten nog even een hapje bij Dennies, nou ja zeg maar gerust een hap want de burgers en porties zijn hier in Amerika bepaald niet kinderachtig. Een halve portie kan ook dus ik bestel maar een halve portie nacho’s, als ze het bestelde brengen sta ik verbaasd van het enorme bord wat ik krijg, als dit een halve portie is wil ik de hele wel eens zien, niet normaal wat een hoeveelheid. Ook de door Eric bestelde burger is enorm. Maar het eten smaakt heerlijk. Na het eten rijden we verder en komen tegen 17u op de camping aan die aan het strand van Malinbu ligt. We schrikken ons rot van de prijs voor 2 overnachtingen, morgen begint het feestweekend vanwege memorial day die a.s. Maandag is en dus betaal je dikke prijzen. Ook is dit weekend de start van het hoogseizoen dus de prijzen vliegen meteen omhoog. En we vonden de campings al niet bepaald goedkoop hier ten opzichte van Europa. Maar goed, we nemen een plekkie voor 2 dagen want we zijn er aan toe. Het is wel een schitterende plek met uitzicht op de Pacific Ocean én op het huis van Cher, én het is eindelijk warm genoeg om een keer buiten te eten. We gaan na het eten nog lekker de hottub in om heerlijk te ontspannen en daarna gaan we terug naar de camper waar we lekker gaan zitten lezen en wat internetten. Morgen ff lekker niksen, ook wel weer een heerlijk vooruitzicht!

Groetjes vanuit Malibu beach




kustroute richting Los Angeles


Hoi allemaal,

gisterenavond op de campground hadden we geen internet, nu zijn we verder aan het rijden richting LA en staan even op een parkeerplaats bij een motel en daar hebben we dus internet. Snel maar ff een berichtje plaatsen dus.

woensdag 26 mei
Om 9.15u vertrekken we van de campground richting zuiden. We willen naar Los Angeles maar de rit is te lang om in een dag te doen dus we kijken wel waar we uitkomen vandaag. We rijden de kustweg die prachtig is, we stoppen regelmatig om wat foto’s te maken en belanden uiteindelijk rond 19u op een KOA camping in San Louis Obispo. Onze zeer aardige Amerikaanse buren nodigen ons meteen uit om vanavond bij hun op visite te komen. We gaan eerst even de hottub in om te ontspannen na een lange dag achter het stuur en daarna gaan we nog even bij hun zitten. Het zijn heel aardige mensen die het hemd van hun lijf vertellen, ze hebben een prachtige motorhome van 6 jaar oud en als de buuf vraagt of we hem van binnen willen bekijken grijpen we meteen onze kans, we waren al de hele vakantie nieuwsgierig naar hoe zo’n grote camper en nu van binnen uitziet dus die kans lieten we niet gaan en we gingen mee binnen kijken, wat een ding zeg, gewoon een klein appartementje op wielen met alles erop en eraan, zelfs 3 tv’s aan boord, niet te geloven. Prachtig gewoon en Mike vertelde dat hij er maar $38.000,00 voor betaald heeft, ik denk dat zo’n camper in Nederland zeker 2 ton zou kosten. We komen maar moeilijk bij ze weg maar uiteindelijk gaan we toch naar onze eigen camper om naar bed te gaan. Morgen willen we niet te laat vertrekken richting Malibu, vlakbij Los Angeles om daar een paar dagen te blijven, als het weer tenminste mee wil werken want we begrepen van onze buren dat het voor de tijd van het jaar erg koud is. Normaal gesproken is het hier in Californie ca 35 graden en nu maar rond de 20 graden wat dus voor hun begrippen erg koud is. Hopelijk morgen dus beter want dat is weer zo’n 300 km zuidelijker dan waar we nu zijn.

groetjes maar weer vanuit de states...........

dinsdag 25 mei 2010

San Francisco en Alcatraz





Hoi allemaal,

Gisteren geen bericht kunnen plaatsen omdat we geen internet hadden, vandaag dus weer een 2 daags verhaal.

Maandag 24 mei

Vandaag vroeg opgestaan om naar Cruise Amerika te gaan voor het vervangen van de spiegel, we zijn er om 8 uur en worden meteen geholpen, de spiegel is binnen no time vervangen en we kunnen verder. We gaan naar de campground candlestick RV park waar we twee nachten zullen blijven. De rit erheen is een gekkenhuis, niet normaal meer wat een druk verkeer, maar liefst 10 rijbanen naast elkaar. Uiteindelijk komen we na één keer verkeerd te zijn gereden bij de camping aan. We checken in en gaan dan met de shuttlebus naar het centrum van San Fransisco. Het is bewolkt en fris dus helaas weer een lange broek met trui aan. Daar aangekomen nemen we de cable car naar boven, het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan, de cablecars zijn klein maar doeltreffend en ze brengen je helemaal naar boven van de verschrikkelijk onvoorstelbaar steile straten, de stijging is op sommige punten maar liefst 31,5% zo steil hebben we ze nog nooit eerder gezien. Na de rit eerst maar eens een bakkie Starbucks doen en daarna lopen we naar de Fishermanswarf, een bekende plek aan de baai van Frisco en gelukkig breekt de zon nu door en wordt het toch wat warmer. Op pier 39 van de fishermanswarf liggen op het einde honderden zeeleeuwen die er zijn aangespoeld tijdens de aardbeving van 1989 en nooit meer zijn weggegaan, het is een vreemd, grappig gezicht om al die zeeleeuwen over en op elkaar te zien liggen, ze zijn vreselijk lui en maken een herrie van jewelste, we kunnen er wel uren naar kijken. Vooral de kleintjes zijn aandoenlijk met die grote ogen. Hierna lopen we nog wat rond in de stad en gaan naar de Golden Gate bridge, die moet je gezien hebben als je in SF bent natuurlijk. Het is nogal ver lopen dus we besluiten om fietsen te huren, met die huurfiets gaan we naar de golden gate, hij is prachtig om te zien. Na daar weer wat mooie plaatjes te hebben geschoten fietsen we terug naar het verhuurbedrijf om de fietsen weer in te leveren. Daarna gaan we weer richting pier om kaartjes te gaan kopen voor Alcatraz, de wereldberoemde gevangenis op een eiland. Geen kaartjes meer te koop voor vandaag dus morgen nog maar een dagje in San Francisco blijven, we liggen voor op ons geplande reisschema dus dat kan best. Na de kaartjes te hebben gekocht gaan we nog een hapje eten op pier 39 en daarna gaan we weer met de cable car terug naar de halte waar het shuttlebusje van het park ons op komt halen. We zijn doodmoe maar we hebben genoten van deze, ook weer, prachtige dag.


Dinsdag 25 mei

Vandaag gaan we weer met de shuttlebus naar het centrum van San Francisco. We gaan vandaag alleen naar Alcatraz, de wereldberoemde gevangenis waar Al Capone heeft gezeten en waar veel films over zijn gemaakt. We treffen het weer niet met het weer want het regent pijpestelen en we zijn zeiknat. We moeten met de boot naar het eiland, the rock, en gaan daar aan wal. We krijgen een guided audiotour in het Nederlands, het zien van de cellen maakt erg veel indruk op ons, het idee dat mensen jaren van hun leven in een cel van 2x3mtr hebben doorgebracht met niet meer dan een dun matrasje op een stalen bedje, een uit de muur uitklapbaar tafeltje en stoeltje en een wc pot. Ze zullen het wel verdiend hebben, maar toch……….stel dat je er onschuldig gezeten hebt, bah je had er geen leven dat is duidelijk. Ook als bewaker had je er niet erg best, het was een hondenbaan. Na de rondleiding te hebben gehad gaan we weer naar de boot om terug naar het vaste land te gaan. Het regent nog steeds en we hebben het ook erg koud gekregen nu, we zoeken een tentje op om wat te eten en op te drogen en gelukkig is het droog geworden als we weer naar buiten gaan. We lopen nog een keer langs de zeeleeuwen en gaan dan richting cable car om de shuttlebus terug te nemen naar de camping. Shit……….terwijl we erin zitten stopt de cable car halverwege de rit en de bestuurder krijgt via de portofoon door dat ie niet verder mag rijden omdat de wegen zijn afgezet vanwege een bezoek van president Obama. We moeten er dus uit en moeten een flink stuk lopen om de shuttlebus niet te missen om 18uur. We zien onderweg inderdaad overal politie en beveiligingsmensen rondlopen maar de presidentiële auto hebben we net niet kunnen zien. Gelukkig komen we op tijd bij de bus en kunnen mee terug naar de camping. Nog even een was draaien en morgen weer verder richting Los Angeles waar het hopelijk wel mooi weer is. We hebben er goede hoop op omdat het een stuk zuidelijker ligt. We vonden het bezoek aan San Francisco heel mooi maar ook erg duur, de dollars vliegen je portemonnee uit, het is niet normaal hoe duur hier alles is.

weer heel veel lieve groetjes allemaal vanuit de states.



zondag 23 mei 2010

San Fransisco



Hallo allemaal,

weer een berichtje vanuit de states, we zitten in San Francisco inmiddels

Zondag 23 mei

Vanmorgen weer verder gereden richting San Francisco waar we de buitenspiegel eerst moeten laten vervangen. We rijden een heel erg mooie bergweg met veel haarspeldbochten. We doen onderweg ook nog 3 caches waarvan er een op een werkelijk schitterend plekje ligt. De rit duurt dus wel even maar is heel erg mooi en we hebben tijd zat dus waarom zouden we haasten. Daarna nog een stuk snelweg omdat het niet anders kan. Erg handig is het allemaal niet met maar één goede buitenspiegel maar het is te doen en we komen heelhuids aan bij het verhuurbedrijf Cruise Amerika waar we dus morgenochtend worden verwacht. We waren eigenlijk van plan gewoon daar voor de deur te overnachten maar het is een erg onguur buurtje en we voelen ons niet echt veilig hier dus we nemen het besluit om dan maar te gaan overnachten in een hotel in de buurt en morgenochtend weer terug te gaan naar Cruise Amerika voor de reparatie. Een nacht in een lekker bed en een ligbad is ook wel lekker moet ik zeggen al is het natuurlijk wel veel duurder dan een overnachting op de camping. Maar ja nood breekt wet dus we hebben weinig keus. Zometeen ff lekker uit eten hier in San Francisco en dan morgen eerst die spiegel laten vervangen en daarna zien we verder.

Groetjes vanuit een inmiddels gelukkig warmer Amerika

zaterdag 22 mei 2010

Sequoia en Yosemite National Park





Hallo allemaal weer, het is deze keer een lang verhaal dus ga er maar voor zitten, hahaha. Gisteren hadden we geen internet dus deze keer een log voor 2 dagen, hopelijk gaat het uploaden van de foto's ook lukken want vandaag hebben we dan wel internet maar de verbinding is wel heeeeel erg traag.

Vrijdag 21 mei
Vandaag vertrokken vanaf de campground richting Sequoia National Park, onderweg nog 2 caches gezocht en gevonden. Het was een erg lange weg naar Sequoia, een heel bochtige bergweg die we maar erg langzaam konden rijden. Het duurde dus wel langer voor we er waren dan we hadden verwacht maar het was de moeite waard want het was er weer erg mooi. We hebben de grootste boom ter wereld mogen aanschouwen, Genaral Sherman een sequoia van maar liefst 84 mtr hoog en 31 meter in omtrek, een gigant om u tegen te zeggen. Je ziet pas echt hoe groot hij is als je er voor staat, je voelt je dan heel nietig en klein. Het was erg koud op de berg, er lag zelfs nog zo’n halve meter sneeuw!! Nadat we de beroemde sequoias hadden bekeken gingen we richting uitgang om een camping op te gaan zoeken, ook die weg was veel langer dan verwacht en we hadden ook nog eens de pech dat we met de buitenspiegel een paal raakten op een erg smalle weg en dus zonder rechterbuitenspiegel verder moesten. Bij het eerste RV park zijn we dus maar gestopt, het was inmiddels ook al 19.30u. Daar aangekomen bleek het een behoorlijk koosjere camping te zijn die ook nog eens behoorlijk duur was en niet eens internet of een winkeltje ofzo had. Maar ja we moesten toch iets. Het mocht vandaag blijkbaar niet echt meezitten, toen we snel een blik soep wilden warm gaan maken bleek ook de blikopener niet te werken, ggggr wat een afsluiting van de dag, we balen allebei vreselijk van die spiegel en het oponthoud dat dit voorval waarschijnlijk met zich meebrengt. Jammer van toch een mooie dag eigenlijk. Na het eten Cruise Amerika gebeld om de schade te melden, daar werden we niet echt geholpen moet ik zeggen, na het hemd van ons lijf te hebben gevraagd kwam die vent met de oplossing dat we zelf maar even een garage moesten zoeken voor een noodreparatie, als dat niet lukt moeten we maar terug bellen overdag voor verdere hulp.Morgen dus eerst maar naar Fresno rijden, hopelijk vinden we daar een garage die ons kan helpen. En als het lukt kunnen we door naar Yosemite anders zien we wel hoe het loopt.



Zaterdag 22 mei.
Vanmorgen voor onze doen laat wakker geworden, pas om 8.45u nml. Kon ook eigenlijk niet anders want ik had de halve nacht op de wc gezeten met diarree en misselijkheid, bah. Gelukkig was het vanmorgen zo goed als over. We zijn na het ochtendritueel van douchen, onbijten en opruimen op weg naar Fresno gegaan om een garage te gaan zoeken. Dit lukte zoals we al verwacht hadden niet, we vonden er wel een paar maar ze waren op Zaterdag allemaal gesloten. We besloten dus toch maar weer Cruise Amerika te bellen voor hulp, alle medewerkers waren in gesprek en ze beloofden zo snel mogelijk terug te bellen. Dan toch maar weer verder proberen te rijden richting Yosemite National Park om een camping te gaan zoeken zodat ze daar eventueel naar toe konden komen met een nieuwe spiegel. Onderweg zagen we ineens een winkel voor auto onderdelen, daar gaan kijken en we kochten daar voor nood een grote vrachtwagen spiegel en duckttape om hem aan de restanten van de kapotte kap te plakken. De man in de winkel vertelde ons dat we niet de enige waren, hij deed goede zaken met zijn spiegels want veel mensen rijden een spiegel kapot in Yosemite en Sequoia vertelde hij. We waren dus gewaarschuwd dat we de spiegel beter in konden klappen als we bij Yosemite aan zouden komen. We werden ook teruggebeld door iemand van Cruise Amerika dat we moesten proberen naar San Francisco te komen om daar een nieuwe spiegel te laten monteren. Ze verwachten ons daar Maandagochtend. Omdat we inmiddels wel een noodoplossing hadden gingen we maar akkoord, maar als ik zonder rechterspiegel de snelweg bij het drukke San Francsico had moeten rijden had ik het echt niet gedaan, levensgevaarlijk aangezien ze hier in Amerika zowel links als rechts in mogen halen. Maar goed het lijkt dus voor nu opgelost en we besluiten dan toch maar naar Yosemite te gaan nadat we een camping hebben gebeld om een plaatsje te reserveren want het is tenslotte weekend en de Amerikanen trekken er zelf ook op uit. Aangekomen in Yosemite bleek dit ook weer een prachtig park te zijn. Weer om stil van te worden zulke mooie dingen die we zien, het is niet eerlijk dat al deze schoonheid in één land te vinden is. Schitterende watervallen en stromende beken krijgen we te zien. En wat een kabaal maakt al dat neerstortende water!! Jammer dat het er zo verschrikkelijk koud is en het tot overmaat van ramp ook nog flink gaat sneeuwen. Weer lange broek en trui aan dus helaas. Het weer is jammer genoeg niet wat we ervan verwacht hadden voordat we vanuit Nederland vertrokken. Hopelijk wordt het hierna aan de kust beter. We gaan uiteindelijk naar de gereserveerde camping en hij bleek inderdaad vol te zijn dus het was maar goed dat we gereserveerd hadden. Morgen rijden we naar San Francisco waar we voor de deur van Cruise Amerika willen gaan wildcamperen zodat we Maandag meteen geholpen kunnen worden want die vent die ons belde zei dat er 60 mensen een camper komen ophalen die dag vanaf 9 uur dus we moeten zorgen er voor die tijd te zijn. Hopelijk is het dan snel gefikst en kunnen we verder gaan genieten van de reis.

Groetjes vanuit een erg koud Californië :(

donderdag 20 mei 2010

Death Valley



Donderdag 20 mei
Vandaag breken we op in Vegas en gaan verder richting Sequoia National Park via Death Valley. Het is een dag van km vreten geworden, de death valley was mooier dan we verwacht hadden. We hadden een droge grote zandbak verwacht maar dat was niet zo dus. Veel bergen en dus ook weer mooie plaatjes geschoten en ook nog twee caches gezocht en gevonden. Het was er ook erg warm, ca 35 graden. Nadat we eindelijk door de valley heen waren gereden moesten we nog een heel eind, we zijn onderweg gestopt voor een hapje eten en daarna richting Lake Isabella gereden om daar op een KOA camping neer te strijken, inmiddels hadden we er voor vandaag 533 km opzitten en 10 uur gereden. Morgen verder naar Sequoia Park.

Groetjes Eric en Marion

woensdag 19 mei 2010

Las Vegas



Lekker op ons gemak vanmorgen wat later opgestaan (8.30u) en op ons gemak wat aangerommeld , ontbeten en gedouched. Om 10u (19u Ned tijd)zijn we de kids ff gaan bellen. Gelukkig gaat het met iedereen thuis goed, fijn om te horen. Ondertussen heb ik een was gedraaid op de camping en daarna gaan we richting strip waar we gisterenavond ook al even overheen gelopen zijn. Jezus wat een overdaad hier, de hotels zijn inmens groot en je verdwaald overal. Wij staan op de campground net achter hotel Circus Circus en mogen van hun faciliteiten gebruik maken. Dit is al niet eens het grootste hotel en we weten zelfs hier al steeds de weg kwijt te raken. We vinden gewoon de uitgang niet meer. In het hotel zijn meerder grote casino’s, of is het een casino met een hotel erop gebouwd? In “ons” hotel zit een hele grote kermis met vele grote attracties zoals een achtbaan, schipschommel, wildwaterbaan, reuzerad en noem het maar op. Niets is hier in Vegas te gek, Elk hotel heeft zijn eigen thema en we zijn vandaag een paar hotels ingegaan om te kijken. Het is echt idioot, overal waar je komt supergrote gokhallen met jengelende en pingelende apparaten, je zult er maar werken, om gek van te worden. Je weet echt niet wat je meemaakt hier. Zelf wagen we natuurlijk ook even een gokje en spelen black jack, ikzelf win eerst $25,00 maar verspeel die weer. Och ja als je maar lol hebt, het heeft ons niet meer dan $20,00 gekost uiteindelijk. Vanmiddag hebben we lekker nog een paar uurtjes bij het zwembad gezeten want we waren die herrie en die meute helemaal beu en we waren doodmoe. Lekker even niksen bij het zwembad en een frisse duik met dit warme weer is ook wel even heerlijk. Zometeen even douchen en dan gaan we uit eten in de Old Town van Vegas en naar een lasershow kijken. Daarna misschien nog ff een gokje wagen. En nee kinders, we hebben ons trouwen hier niet over gedaan in een van de wedding chapels, dat vonden we toch iets te duur allemaal en we zijn tenslotte al getrouwd! Het was ook erg vreemd dat Eric vanmiddag om 15u jarig werd, want in Nederland was het toen natuurlijk 0.00uur en dus al de 20e mei terwijl het hier nog de 19e is.

Groetjes uit een erg warm Las Vegas
















dinsdag 18 mei 2010

Zion



Hoi allemaal,

hier zijn we weer met een nieuw verhaal. Vandaag zijn we na het ontbijt en douchen naar Zion national park geweest. Onderweg nog een poging gedaan om 2 caches te vinden maar ze lagen op zulke rotplekken dat we ze niet konden vinden. Het heeft me wel een nieuw shirt gekost want ik ging onder prikkeldraad doorkruipen en bleef daar aan hangen, gevolg, flink gat erin... Grrrrr. De andere lag heel erg hoog en we durfden geen van beide zo hoog te gaan klimmen want je moet ook weer terug en daar hadden we ons gisteren ook al op verkeken. Toen waren we zo hoog geklommen dat we op onze kont naar beneden moesten, hahahaha.

Maar goed, na het mislukte cachen zijn we dus naar Zion gegaan, daar aangekomen kregen we instructies om verder te rijden, we zouden 2 tunnels tegen gaan komen, de eerste mochten we zelf doorheen, de tweede moest onder escorte omdat het een erg smalle tunnel was en onze brede camper kon er niet in met tegenliggend verkeer, in zo'n geval houden ze dan het tegenliggend verkeer tegen zodat de campers erdoorheen kunnen rijden. Daarna kwamen we in het park zelf en hebben verder de shuttle bus genomen. Ook hier was het weer erg mooi maar wel heeel erg anders dan de andere canyons. Deze bekijk je nml vanaf de onderkant wat toch wel een heel ander beeld geeft dan wanneer je het van bovenaf bekijkt zoals de Grand Canyon en Bryce. We vonden het wel mooi maar omdat je het totaal overzicht mist was het toch wel minder dan de andere Canyons. We hebben ook beduidend minder foto's gemaakt hier.
Na het bezoek aan Zion zijn we verder gaan rijden naar Las Vegas waar we om ca 17u aankomen met alweer een uur tijdverschil ten opzichte van waar we vandaan kwamen, je wordt hier echt gek van het steeds weer goed zetten van je horloge. We staan op een camping midden in Vegas zelf, we kunnen zo de welbekende Strip oplopen. Het was wel een avontuur om met de camper Vegas in te rijden, wat een drukte, 6 rijbanen aan elke kant, je weet niet waar je moet kijken maar gelukkig komen we er heelhuids doorheen. We hebben net lekker gegeten, gedouched en gaan zo maar eens Las Vegas in. Morgen blijven we de hele dag nog hier en donderdag rijden we dan verder via Death Valley naar Yosemite National Park.

morgen meer........................

maandag 17 mei 2010

Bryce Canyon


Vandaag wat langer in bed gebleven, we stonden pas om 7.30u op. Sjonge wat een kou, het heeft vannacht gevroren, brrrrr, we zitten hier op bijna 3000mtr hoogte en het is hier heel normaal dat het s’nachts vriest en overdag warm is. Voor onze doen zijn we dus erg laat op dus ik denk dat we een beetje beginnen te wennen aan het tijdsverschil, morgenmiddag gaan we naar Vegas en dan hebben we weer een uur meer verschil in tijd. Vanmorgen na het ontbijt naar Bryce Canyon gegaan, weer prima geregeld allemaal met gratis shuttle bussen. Bij het eerste punt stappen we uit en het is hier net als bij de Grand Canyon dat je het moois pas ziet als je er vlakbij bent, een paar meter van tevoren heb je nog geen enkel idee wat je gaat zien. Het overdonderd ons weer enorm, elke keer denken we dat het niet mooier kan worden maar ook dit is weer een prachtige canyon. Heel anders dan elk ander natuurwonder wat we tot nog toe zagen en ook weer prachtig gewoon. Wat heeft Amerika veel moois te bieden, niet te omschrijven wat je allemaal meemaakt. Eric blijft weer fotograferen, je kunt niet genoeg foto’s hebben!! Als we alles zo’n beetje hebben gezien gaan we met de shuttle terug naar onze camper en rijden richting Zion, we belanden op een KOA camping waar we deze keer wel kunnen bbq-en, weliswaar met warme kleren aan maar het ging prima. Morgen naar Zion NP en daarna rijden we naar Las Vegas en zullen daar 1 dag blijven.

Groetjes weer vanuit de States

weer een prachtige dag, Antilope Canyon


Gisteren hadden we geen internet dus nu ff snel het verhaal van gisteren voordat we verder gaan naar Brice Canyon.

Vandaag weer vroeg op pad gegaan richting Antilope canyon. Aangekomen om 9.15u bleken we 45 min te moeten wachten tot de volgende tour vertrok met gids richting de canyon.
We moesten eerst met een pickup truck mee om naar de 3 miles verderop gelegen ingang te gaan. Het was een heel zanderige, hobbelige weg. Bij de canyon aangekomen vertelde de gids, Jay van alles over het ontstaan van de antilope canyon en wees precies de goede plekjes aan vanwaar de mooiste plaatjes te schieten waren. Het was in een woord weer overweldigend mooi allemaal. Gewoonweg ook weer niet te omschrijven wat je ziet. Het is een kloof die door regenwater zo gevormd is, als er veel regen valt(soms loopt de kloof vol in een half uur) dan gaat het water hard stromen en gaat ronddraaien als een whirlpool, door de draaiingen van het regenwater zijn er prachtige wanden van zandsteen ontstaan. Door de lichtinval van bovenaf is het een prachtig schouwspel. Ook hier speelt de indiaanse gids op de fluit en ook hier weer een prachtige akoestiek. Het is om stil van te worden, zoooo mooi. Helaas kwam ook aan deze tour een einde en werden we met de pick-up teruggebracht naar het parkeerterrein. Daar hebben we de camper weer opgepikt en zijn richting Bryce Canyon gereden die we morgen willen bezoeken. Nog snel wat boodschappen onderweg want het is erg warm vandaag dus we hebben zin om te bbq-en. Als we bij de camping vlakbij Bryce aankomen is het inmiddels lang niet meer zo warm helaas, op grote hoogte is het een stuk minder warm en die bbq kunnen we dus wel vergeten. Jammer maar helaas moeten we binnen blijven zitten vanavond. Helaas werkt de beloofde wifi niet en ook hebben we hier geen telefoonontvangst.

Groetjes Eric en Marion

















zaterdag 15 mei 2010

Grand canyon en Monument Valley

Monument Valley


Marion geniet van de Grand Canyon













Hallo allemaal,

We hebben weer een hoop meegemaakt dus het wordt een lange blog deze keer, ga er maar goed voor zitten.
Gisteren erg vroeg opgestaan omdat we niet meer konden slapen. We zaten al om 6.30u te ontbijten en om 7.30 waren we al in NP de Grand Canyon. Jezus wat is het koud daarboven. We hadden het al wel gevoeld toen we wakker werden, het was rond het vriespunt geweest in de nacht! en hadden dus maar uit voorzorg warme kleren aangedaan, dat was geen overbodige luxe bleek nu.
We zagen in eerste instantie nog niks, we namen de shuttle bus die door het hele park rijdt en stapten bij het eerste viewpoint uit. Na een paar meter lopen op het pad omhoog stonden we ineens aan de rand van de Canyon. Sjeeeetje wat een overweldigend natuurschoon. Zoiets moois hebben we geen van beiden ooit eerder gezien. Het is niet te omschrijven wat je precies ziet maar het is zo mooi dat ik er emotioneel van werd. Het is echt wel het aller mooiste natuurverschijnsel wat ik in mijn leven heb gezien. We pakken steeds de shuttle bus en rijden van viewpoint naar viewpoint. We blijven maar foto’s maken en op een gegeven moment spotten we zelfs de zeer zeldzame Californische condor(er zijn er nog maar 50 over) die een spanwijdte heeft van maar liefst 2,7mtr. Helaas laat hij het laatste niet aan ons zien en blijft onverstoord op zijn nest zitten. Jammer dat we hem niet zagen vliegen. Na het laatste viewpoint gaan we terug met de bus naar het parkeerterrein waar we de camper oppikken om zelf naar het uiterste punt te rijden, nml de dessert view. Ook weer heeeel erg mooi en niet te beschrijven, de canyon is op elke plaats weer anders.
Toen we om 16u alles hadden gezien wat we perse wilden zien zijn we gaan rijden richting monument Valley die we morgen willen bezoeken. In eerste instantie in het campingboek gekeken, er was een camper plek vlakbij dus die wilden we nemen. Bleken we in eerste instantie 19mijl tever gereden te zijn, terug gereden en de goede afslag gepakt en daar bleek er geen camping meer te zijn, ondertussen was het 20.15u , pikdonker en we waren doodmoe en chagrijnig van het lange rijden, we waren inmiddels 4 uur an het rijden. we hadden het zo gehad en omdat het pikdonker was en geen verlichting op de wegen hebben we de camper gewoon langs de kant van de weg gezet, dan maar voor een nacht wildcamperen al is het verboden in Amerika, mocht er een agent langskomen dan leggen we het wel uit. We gaan niet meer rijden, we maken wat te eten en ruimen de boel op. Nog even nakletsen met een wijntje en onder de wol. Doodmoe maar voldaan na een fantastische mooie dag.
Vandaag weer erg vroeg op(ons dag en nachtritme gaat nog steeds niet lekker), omdat we niet op een camping stonden,konden we de oven niet gebruiken en zijn dus meteen na het opstaan en wassen weggereden om bij de Mac een ontbijtje te nuttigen. We waren al om 7uur bij de Mac ,na het ontbijt nog even tanken en daarna richting Monument Valley. Hier aangekomen mogen we niet met de camper zelf rondrijden en zijn dus verplicht om een jeeptour met gids te nemen. Achteraf hebben we daar zeker geen spijt van want we kregen veel uitleg en hebben veel meer gezien dan we hadden kunnen zien als we zelf hadden gereden, met gids kom je nml ook in delen van het park waar je met eigen auto niet mag komen. Ook hier is het weer een schitterend natuurverschijnsel, ook weer niet te omschrijven, heel anders maar zeker niet minder mooi dan de Grand Canyon. Je waant je midden in het wilde westen, veel westerns zijn hier ook opgenomen. Het is er overweldigend stil en op een gegeven moment geeft de gids aan dat we tegen een steile wand moeten gaan liggen en naar boven moeten kijken, daar zien we een prachtig schouwspel van de natuur en ondertussen speelt de gids op zijn Indiaanse fluit, zoooo mooi en sereen met een prachtige akoestiek onder de rotsen. Het zoveelste kippenvel moment van deze vakantie en we zijn nog maar een paar dagen onderweg. Na de jeeptour nog even in het restaurant wat gegeten en op weg richting Lake Powel waar we een camping zoeken. De eerste bleek vol te zitten dus we moesten een andere opzoeken, gelukkig was daar nog een plaatsje vrij en staan we nu op een prachtige plek aan het meer. Morgen naar Antilope Canyon.

groetjes weer vanuit het verre Amerika



donderdag 13 mei 2010

eindelijk kunnen we gaan genieten

Hallo allemaal,
weer een berichtje vanuit de States. Deze keer een stuk positiever. We zijn uiteindelijk gisteren weer vertrokken uit NY naar Salt Lake City, daar overgestapt richting Phoenix waar we uiteindelijk na weer ruim 7 uur vliegen geland zijn. Het zat eindelijk mee, de koffers kwamen al snel en na een bakkie bij de Star Bucks zijn we met de taxi richting Cruise America gegaan om de camper op te gaan halen. Ondanks de vele berichten die we hoorden dat een hotelovernachting na een vliegreis verplicht is om een camper mee te krijgen , deden ze niet moeilijk en kregen we de camper gewoon mee, uiteindelijk hadden we dus alle opgelopen vertragingen ingelopen en kon onze grote rondreis beginnen. Omdat we toch wel erg moe waren van het vliegen hebben we eerst de camper ingeladen, boodschappen gedaan en zijn we richting Flagstaff gaan rijden. Na ca 100km gereden te hebben werd het donker en zochten we een camping op. De beheerder was zo aardig om de hottub speciaal voor ons nog een uurtje open te houden. na een heerlijk warm bad zijn we gaan slapen om vanmorgen na het ontbijt verder te tuffen richting Grand Canyon. Hier zijn we na ca 350km neergestreken om een camping vlakbij de Canyon die we morgen zullen gaan bekijken. Na het eten nog even een kleine cache gedaan en daar hebben we onze travelbug gedropt zodat die ook aan zijn reis door Amerika kan beginnen. Zometeen lekker slapen en morgen verder.

groetjes Eric en Marion

dinsdag 11 mei 2010

wat een ellende!

Hallo allemaal,

Even en berichtje op het blog zetten voordat we gaan slapen in New York.
We zijn maandagmiddag met de trein van 14.15u naar Amsterdam gegaan en hebben daar overnacht in het Ibishotel. Vanmorgen (of was het gisteren, ik heb nml geen gevoel van tijd meer) om 6.30u naar Schiphol gegaan, daar bleek al snel dat we niet om 10.15u zouden gaan vliegen maar pas om 15uur!! :( Balen, balen dus, uiteindelijk was het zelfs 16.15u eer we de lucht ingingen. We wisten het dus al wel, we zouden onze aansluitende vlucht naar Phoenix gaan missen. Maar goed bij het reisburo hadden ze gezegd dat Delta het allemaal goed zou regelen als dat zou gebeuren. NOU MOOI NIET DUS, ze regelen niks, geen hotel overnachting of vergoeding om iets te nuttigen ergens op de luchthaven in NY. Snauwend personeel en niemand die even wil uitleggen wat nu de procedure is. We moeten het zelf maar uitzoeken, we worden uiteindelijk omgeboekt naar een vlucht naar Phoenix met een overstap op Salt Lake City, maar die vlucht gaat dus morgen pas, op mijn vraag waar we naartoe moeten zeggen ze doodleuk, you can stay anywhere on the airport, met andere woorden ga maar gewoon rondhangen zo'n 12 uur lang. Nou mooi niet dan zoeken we wel zelf een hotel. uiteindelijk zitten we nu dus in het Comfort Inn hotel in NY. nu maar snel een paar uur slaap proberen te pikken want over 5 uurtjes moeten we alweer richting vliegveld om in te gaan checken. Hopelijk morgen meer geluk, maar dat we pas een dag later de camper op mogen halen is al wel duidelijk, meteen na een vliegreis krijg je hem niet mee uit veiligheidsoverwegingen. We houden jullie weer op de hoogte,

Groetjes Eric en Marion

zaterdag 8 mei 2010

Aswolk :(

Hallo allemaal,

Onze vakantie is begonnen, alle voorbereidingen klaar, alleen de koffers moeten nog ingepakt worden en dan zijn wij er helemaal klaar voor!! maar.....................zullen we wel vliegen is de vraag!!
De vulkaan op IJsland is nml weer actiever geworden en de aswolk zou nog wel eens roet in het eten kunnen gaan gooien dus. Zoals het er nu uitziet volgens de laatste berichten, moeten we in elk geval rekening houden met vertraging omdat we zoiezo óm de aswolk heen zullen moeten vliegen, de vluchten worden daardoor dus allemaal langer, met vertragingen als gevolg. We houden dus vol spanning de berichtgeving in de gaten en zijn allebei erg zenuwachtig. Want wat als we naar New York vertraging hebben en daardoor onze aansluitende vlucht missen naar Phoenix? Dan zullen we in elk geval de camper ook later kunnen halen en wordt ons toch al strakke reisschema nog strakker en waarschijnlijk niet meer haalbaar. We hebben al gebeld met het reisbureau om onze vlucht om te boeken naar 1 of 2 dagen eerder om meer speling te hebben maar helaas dat is niet mogelijk. Zucht.................in spanning afwachten dus de komende dagen, meer dan dat kunnen we voor nu niet doen!! we houden jullie op de hoogte.

groetjes Eric en Marion